je eigen zon zijn
 voor jou 
 visie 
 mijn werkwijze 
 traject 
 focusing 
 mindfulness 
 over mij 
 praktische info 
 contact 
Therapievormen

Cliëntgericht en Lichaamsgericht
Vanuit een cliëntgerichte benadering help en steun ik je in je zoeken naar jouw antwoorden en naar wat voor jou goed is.

Als lichaamsgericht werkend psycholoog werk ik niet alleen met de gedachten, gevoelens en het handelen van cliënten, maar juist ook met de signalen van het lichaam. Er zal dan ook tijdens de behandeling steeds aandacht zijn voor de ontwikkeling van het lichaamsbewustzijn. Door te werken met je lichaamssignalen krijg je meer inzicht in de wisselwerking tussen lichaam en geest, met als doel het beter in balans houden van je geestelijke én lichamelijke gezondheid.

Focusing is de lichaamsgerichte methode die ik graag inzet. Deze methode werkt vaak effectief omdat het je in direct contact kan brengen met de wijsheid van je lichaam. En die wijst jou je weg.

Een cliënt: 'Focusing heeft voor mij veel veranderd. Zoals het inzicht in hoe je oude patronen kan doorbreken en dat de voor mij 'moeilijke situaties'  ineens niet meer moeilijk bleken te zijn!'

Andere methoden
Het lichaamsgerichte Focusing combineer ik tijdens begeleiding of therapie met diverse andere behandelmethoden, zoals gesprektherapie, delendialogen (voice dialogue), het werken met velden/vloerankers/poppetjes, cognitieve gedragstherapie. Steeds zoek ik welke het best aansluit bij jou en je hulpvraag.