je eigen zon zijn
 voor jou 
 visie 
 mijn werkwijze 
 traject 
 focusing 
mindfulness 
 over mij 
 praktische info 
 contact 

Mindfulness Stressreductie Trainingsprogramma       

>   Er staat op dit moment geen Mindfulness Training gepland.

De Mindfulness Stressreductie Training (MBSR) leert je hoe je steeds weer de rust en de helderheid in jezelf kunt opzoeken. Je krijgt zicht op patronen die mogelijk in jouw leven spelen welke stressverhogend kunnen zijn. 

Je leert zicht te krijgen op wat er in jezelf gebeurt: je lichaamssignalen, gevoelens, je gedachten en je communicatie en hoe die elkaar onderling beïnvloeden, zowel negatief als positief.  

We werken met eenvoudige ervarings-oefeningen gericht op het huidige moment:
- stoppen waarmee je bezig bent
- kijken, opmerken, wat zich aandient
- en hoe hiermee om te gaan

We oefenen samen en wisselen ervaringen uit met de oefeningen thuis en de oefeningen tijdens de sessie. Als trainer geef ik soms wat duiding, soms wat uitleg, maar de nadruk ligt op het zelf ervaren..

Voor wie is de Mindfulness Training geschikt?

De deelmeners aan mijn trainingen zijn heel gewone mensen die hun kwaliteit van leven willen verbeteren. In de motivatie om de training te volgen lees ik vaak de woorden: meer ontspannen, beter omgaan met stress, meer loslaten, meer genieten, meer rust.  

Je kunt te training volgen wanneer je daadwerkelijk te maken hebt met stress, burnout, of andere klachten en je daarin al wat stappen hebt gezet. Maar ook om te voorkomen dat je (weer) overspannen of burnout raakt, in een depressie terechtkomt of andere problemen krijgt als gevolg van stress, piekeren, etc.

Vooral bepalend voor de gevolgen van stress is de manier waarop we hiermee omgaan. Tijdens dit groepsprogramma zal duidelijk worden dat we dit voor een groot deel zelf in de hand hebben.

De training is géén op zichzelf staande behandeling van lichamelijke of psychische problemen.

Praktisch
Er zijn 7 bijeenkomsten, waarvan 6 gespreid over 8 weken. De 7e bijeenkomst is een terugkombijeenkomst na 3 maanden. Deze datum wordt in overleg vastgesteld. Bij het programma hoort een losbladig werkboek dat compleet zal zijn na de laatste sessie. Een sessie duurt 2,5 uur. Het aantal deelnemers is maximaal 6.


Data: 

Locatie: 

Tijd: 

Investering:  Nader te bepalen indien van start. Inclusief losbladig werkboek en thee, plus 1 terugkombijeenkomst.